Re: SP1



Hi Andrew, contact MS -

Windows Vista Service Pack 1 (All Languages)
Unlimited installation and compatibility support is available at no charge
until March 18, 2009.
https://support.microsoft.com/oas/default.aspx?ln=en-us&x=8&y=7&prid=11274&gprid=500921

Unlimited installation and compatibility support for Vista SP1 is available
at
no charge through 18 Mar-09
.. US:
http://support.microsoft.com/oas/default.aspx?ln=en-us&prid=11274&gprid=500921
.. CA:
http://support.microsoft.com/oas/default.aspx?ln=en-ca&prid=11274&gprid=500921
.. UK:
http://support.microsoft.com/oas/default.aspx?ln=en-gb&prid=11274&gprid=500921
.. AU:
http://support.microsoft.com/oas/default.aspx?ln=en-au&prid=11274&gprid=500921
.. Other: http://support.microsoft.com/oas/default.aspx
| select Windows Vista | select Windows Vista Service Pack 1


--

TaurArian [MVP] 2005-2009 - Update Services
http://taurarian.mvps.org
======================================
How to ask a question: http://support.microsoft.com/kb/555375
Computer Maintenance: Acronis / Diskeeper / Paragon / Raxco


"Andrew" <noway@xxxxxxxxxxxx> wrote in message
news:F7CB9A6F-FB56-4642-B817-5784461AA8C3@xxxxxxxxxxxxxxxx
System: Vista Business Edition, Intel Dual Core 3GHz, 4Gb RAM, 600Gb SATA
HDD, NVIDIA GeForce 6600. Zone Alarm, Avast, Windows Defender. Microsoft
Office 2007.

Used to run like a dream - fast, no problems - but not any more.

Installed SP1 this morning via automatic update.

Problem 1: The system runs as if it was made of clockwork and tin cans
with bits of string attached. No - actually slower than that.

Problem 2: could not connect to the Internet. After much stuffing around I
uninstalled two IPv6 devices showing in device manager/network adaptors
and then could connect OK.

Problem 3: IE and Firefox both run like dogs - really, really, really
slow. Closing both IE and Firefox leaves hidden instances of both running
in the background - only visible through Task Manager. It is impossible to
end these processes - they simply do not respond at all, and IE sometimes
shows multiple hidden instances in Task Manager.

Problem 4: Cannot restart or shut down my system - it does not respond to
either command as selected via the Windows button. The only way to shut
down is to physically turn off the power.

Problem 5: If I run Outlook, crashing the system corrupts my Outlook pst
file, although I close Outlook first and wait for a few minutes - i.e.,
Outlook is also not being closed properly. Last corruption - 218 errors
out of 13428 items.

Yes before you ask, I have scanned - with SpyBot S&D, Trend Micro
Housecall, Windows Defender, Avast and AdAware. No threats found - just a
few cookies. And again - before you ask I cleaned up first with CCleaner
and various other tools such as the browser delete temp files options.

Very p****ed off. SP1 has wasted most of my day and screwed up my PC.
Returning to pre-SP1 restore point tonight and turning off auto updates
unless anyone has any good ideas... ? Anyone know what is going on?

TIA
Andrew


.